[mythtv-users] nvidia 5200 + 1080p

Mitch Gore mitchell.gore at gmail.com
Mon Oct 1 21:25:02 UTC 2007


On 10/1/07, Mitch Gore <mitchell.gore at gmail.com> wrote:
>
> here is the new log:
>
> (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
> (**) NVIDIA(0): Option "UseEDID" "FALSE"
> (**) NVIDIA(0): Option "ExactModeTimingsDVI" "true"
> (**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
> (**) NVIDIA(0): Ignoring EDIDs
> (II) NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions
> is
> (II) NVIDIA(0):     enabled.
> (II) NVIDIA(GPU-0): Not probing EDID on DFP-0.
> (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce FX 5200 (NV34) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
> (--) NVIDIA(0): Memory: 131072 kBytes
> (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.34.20.87.00
> (II) NVIDIA(0): Detected AGP rate: 8X
> (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
> (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce FX 5200 at
> PCI:1:0:0:
> (--) NVIDIA(0):     DFP-0
> (--) NVIDIA(0): DFP-0: 135.0 MHz maximum pixel clock
> (--) NVIDIA(0): DFP-0: Internal Single Link TMDS
> (II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: DFP-0
> (WW) NVIDIA(0): No valid modes for "1920x1080_60"; removing.
> (WW) NVIDIA(0):
> (WW) NVIDIA(0): Unable to validate any modes; falling back to the default
> mode
> (WW) NVIDIA(0):     "nvidia-auto-select".
> (WW) NVIDIA(0):
> (II) NVIDIA(0): Validated modes:
> (II) NVIDIA(0):     "nvidia-auto-select"
> (II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 640 x 480
> (WW) NVIDIA(0): Unable to get display device DFP-0's EDID; cannot compute
> DPI
> (WW) NVIDIA(0):     from DFP-0's EDID.
> (==) NVIDIA(0): DPI set to (75, 75); computed from built-in default
> (==) NVIDIA(0): # Xorg configuration created by system-config-display
>
> Copy of Xorg.conf:
> Section "Files"
>         ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia"
>         ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules/extensions"
>         ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
>         FontPath     "unix/:7100"
> EndSection
>
> Section "Module"
>         Load  "dbe"
>         Load  "extmod"
>         Load  "fbdevhw"
>         Load  "glx"
>         Load  "record"
>         Load  "freetype"
>         Load  "type1"
>         Load  "v4l"
> EndSection
>
> Section "ServerLayout"
>         Identifier     "single head configuration"
>         Screen      0  "Screen0" 0 0
>         InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
> EndSection
>
> Section "InputDevice"
>         Identifier  "Keyboard0"
>         Driver      "kbd"
>         Option      "XkbModel" "pc105"
>         Option      "XkbLayout" "us"
> EndSection
>
> Section "Device"
>         Identifier  "Videocard0"
>         Driver      "nvidia"
> EndSection
>
> Section "Screen"
>         Identifier "Screen0"
>         Device     "Videocard0"
>         DefaultDepth     24
>         SubSection "Display"
>                 Viewport   0 0
>                 Depth     24
>                 Modes    "1920x1080_60"
>         EndSubSection
>         Option "ExactModeTimingsDVI" "true"
>         Option "UseEDID" "FALSE"
> EndSection
> Disabling 32-bit ARGB GLX visuals.
>
>
> What am I missing?
>
>
This is also interesting in the log file when using the nv driver:

 Modeline "1920x1080"  148.50  1920 2008 2052 2200  1080 1084 1089 1125
+hsync +vsync
(II) NV(0): Not using default mode "1920x1080" (width too large for virtual
size)

mitchell
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20071001/15ce80b8/attachment.htm 


More information about the mythtv-users mailing list