[mythtv-users] Disappearing recordings?

Nick Wilson vanilla.slimfast at gmail.com
Tue Oct 2 03:52:50 UTC 2007


Hi,

I've had this problem happen a few times now and I'm not sure exactly what
is going on.  One show in my scheduled recordings appears to record ok
during the day according to the logs, but is completely absent from the
recordings list by the time we get home later in the day (it's one of my
fiancee's soap operas).  This is now the third or fourth time that this has
happened.

I can see from the backend logs that the schedule kicked off the recording
at the right time (All My Children, starting at 11:58am).

2007-10-01 11:57:29.165 TVRec(1): ASK_RECORDING 1 29 0
2007-10-01 11:57: 34.584 Received: CANCEL_NEXT_RECORDING 0
2007-10-01 11:58:02.516 Started recording: All My Children: channel 2815 on
cardid 1, sourceid 2
2007-10-01 11:58:02.522 TVRec(1): HW Tuner: 2->1
2007-10-01 11:58:03.218 Finished recording Without a Trace "4.0": channel
1040
2007-10-01 11:58:03.268 Recreating channel...
2007-10-01 11:58:03.300 DVBChan(0) Warning: Symbol Rate setting (0) is out
of range (min/max:5056941/10762000)
2007-10-01 11:58:03.336 DVBChan(0) Warning: Symbol Rate setting (0) is out
of range (min/max:5056941/10762000)
2007-10-01 11:58:03.527 Finished recording Without a Trace "4.0": channel
1040

<time passes>

2007-10-01 13:02:17.144 Finished recording All My Children: channel 2815
0: start_time: 1583.040 duration: 346.684
1: start_time: 1583.014 duration: 346.666
stream: start_time: 17589.039 duration: 3852.348 bitrate=2912 kb/s
2007-10-01 13:02:17.209 AFD: Opened codec 0x8431290, id(MPEG2VIDEO)
type(Video)
2007-10-01 13:02:17.238 AFD: Opened codec 0x8430340, id(AC3) type(Audio)
[mpeg2video @ 0xb721b2e8]00 motion_type at 1 16

<some ac-tex errors here>

2007-10-01 13:02:18.174 TVRec(1): RingBufferChanged()
2007-10-01 13:02:18.593 Finished recording One Life to Live: channel 2815
2007-10-01 13:02:18.607 TVRec(1): Enabling Full LiveTV UI.
2007-10-01 13:02:18.608 Preview Error: Previewer file
'/data/recordings/2815_20071001130217.mpg' is not valid.
2007-10-01 13:02:18.613 Finished recording All My Children: channel 2815
2007-10-01 13:02:18.648 TVRec(1): RingBufferChanged()
2007-10-01 13:02:18.663 Finished recording One Life to Live: channel 2815
2007-10-01 13:02:23.489 TVRec(1): Changing from WatchingLiveTV to None
2007-10-01 13:02:23.855 Finished recording One Life to Live: channel 2815
2007-10-01 13:04:20.505 Expiring One Life to Live from Mon Oct 1 13:00:00
2007, 1 MBytes, forced expire (LiveTV recording)


A few things that I find curious are that:

1) there are messages about the previous recording stopping *after* it says
it started recording AMC
2) the commflag job didn't kick off when the recording started, but the next
recording that happened later in the day did just fine

Also, the show is still showing up on mythweb as "currently recording" 9
hours later, as if it got stuck in an in-progress state after the recording
finished (according to the logs at any rate).

I know she was watching livetv earlier in the morning, so could it be
possibly related to switching from livetv to a scheduled recording?  I only
have one tuner in this box (a pchdtv-5500)

I've searched the mailing lists and the wiki for some ideas on this but have
come up empty.

Thanks in advance!

-Nick
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20071001/0b6c7048/attachment.htm 


More information about the mythtv-users mailing list