[mythtv-users] nvidia-graphics9755 for Fedora 7 and error reading repomd.xml

Kevin Clayton kevin.clayton at gmail.com
Sun Sep 16 01:18:32 UTC 2007


Thanks Jason.

I tried nvidia-graphics100.14.11 but with it X was not starting. Based on
the errors it
gave, I decided I needed to use an older version.

Checking http://www.nvidia.com/object/IO_32667.html, I found
that the 96xx driver should support my GeForce4 MX 440 card.

So, I installed that from atrpms.net.

   [root at zion drivers]# yum list installed | grep nvidia
   nvidia-graphics-devices.noarch           1.0-5.fc7
installed
   nvidia-graphics-helpers.i386             0.0.21-22.fc7
installed
   nvidia-graphics9639.i386                 1:1.0_9639-83.1.fc7
installed
   nvidia-graphics9639-kmdl-2.6.21-1.3194.f 1:1.0_9639-83.1.fc7
installed
   nvidia-graphics9639-libs.i386            1:1.0_9639-83.1.fc7
installed
   [root at zion drivers]#

However, on restart of X, it complained that it failed to load
module "nvidia"

If I check, I do have a nvidia_drv.o that is a soft link to the new driver.
   [root at zion drivers]# pwd
   /usr/lib/xorg/modules/drivers
   [root at zion drivers]# ls -l nvidia*
   -rwxr-xr-x 1 root root 1279024 2007-06-23 16:06 nvidia-1.0-9639_drv.o
   lrwxrwxrwx 1 root root      51 2007-09-15 19:01 nvidia_drv.o ->
/usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia-1.0-9639_drv.o
   [root at zion drivers]#


Kevin.


On 9/15/07, Jason McMillon <jmcmillon at gmail.com> wrote:
>
> On 9/15/07, Kevin Clayton <kevin.clayton at gmail.com> wrote:
> > Editing the atrpms.repo file did take care fo the repomd.xml error.
> >
> > And I tried getting the nvidia-graphics100 instead of the 9755 but
> > don't seem to have gotten installed anything.
> >
> >    [root at zion yum.repos.d ]# yum install nvidia-graphics100-kmdl-$KVER
> >    Loading "installonlyn" plugin
> >    Setting up Install Process
> >    Parsing package install arguments
> >    Nothing to do
> >    [root at zion yum.repos.d]# yum install nvidia-graphics100-libs
> > nvidia-graphics100
> >     Loading "installonlyn" plugin
> >     Setting up Install Process
> >     Parsing package install arguments
> >     Nothing to do
> >    [root at zion yum.repos.d]# yum list installed | grep nvidia
> >    [root at zion yum.repos.d]#
> >
> >
> > Kevin.
> >
> >
> >
> > On 9/15/07, Jason McMillon <jmcmillon at gmail.com> wrote:
> > > On 9/15/07, Kevin Clayton < kevin.clayton at gmail.com> wrote:
> > > > I was on FC2 and a very old myth and wanted tv listings again
> > > > so I did a fresh install of Fedora 7. And wanted to sort of follow
> > Jarod's
> > > > FC6 guide.
> > > >
> > > > I can't seem to get proper nvidia graphics drivers installed.
> > > >
> > > > I wonder if I have yum set up incorrectly and if I'm looking for the
> > > > right nvidia drivers.
> > > >
> > > > My video card:
> > > >     nVidia Corporation NV18 [GeForece4 MX 440 AGP 8x]
> > > >
> > > > Here's some kernel info:
> > > >
> > > >    [root at zion yum.repos.d]# yum list installed | grep kernel | sort
> > > >    kernel-headers.i386                      2.6.21-1.3194.fc7
> > installed
> > > >    kernel.i686                              2.6.21-1.3194.fc7
> > installed
> > > >    [root at zion yum.repos.d]#
> > > >    [root at zion yum.repos.d]# echo $KVER
> > > >    2.6.21-1.3194.fc7
> >        <----- my kernel version
> > > >    [root at zion yum.repos.d]#
> > > >
> > > > Yum update gives error regarding repomd.xml:
> > > >
> > > >    [root at zion yum.repos.d]# yum install
> nvidia-graphics9755-kmdl-$KVER
> > > >    Loading "installonlyn" plugin
> > > >    Setting up Install Process
> > > >    Parsing package install arguments
> > > >
> > http://dl.atrpms.net/fc7-i386/atrpms/stable/repodata/repomd.xml:
> > [Errno 14] HTTP Error 404: Date: Sat, 15 Sep 2007  15:13:29 GMT
> > > >    Server: Apache/2.2.3 (Red Hat)
> > > >    Content-Length: 319
> > > >    Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
> > > >
> > > >    Trying other mirror.
> > > >    Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: atrpms
> > > >    [root at zion yum.repos.d]#
> > > >
> > > >
> > > > If I go to the atrpms web page and look under Fedora 7 distribution,
> > nvidia-graphics
> > > > http://atrpms.net/dist/f7/nvidia-graphics/
> > > > I don't find an entry for nvidia-graphics9755*, there are entries
> > > > for nvidia-graphics100*
> > > >
> > > > I checked under FC6 on atrpms, and also, there are entries for
> > nvidia-graphics100 but
> > > > not nvidia-graphics9755
> > > >
> > > > Thanks for any suggestions.
> > > > Kevin.
> > > >
> > > > _______________________________________________
> > > > mythtv-users mailing list
> > > > mythtv-users at mythtv.org
> > > > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> > > >
> > > >
> > >
> > > To solve your repomd.xml you need to uncomment a line in your
> > > /etc/yum.repos.d/atrpms.repo file.  Fedora Core dropped the Core from
> > > their name so you should uncomment:
> > >
> > baseurl=http://dl.atrpms.net/f$releasever-$basearch/atrpms/stable
> > >
> > > You also should use the nvidia-graphics100 drivers and not the older
> > > 9755 drivers listed on Jarod's website.
> > >
> > > Hope it helps!!
> > > Jason
> > > _______________________________________________
> > > mythtv-users mailing list
> > > mythtv-users at mythtv.org
> > > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> > >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > mythtv-users mailing list
> > mythtv-users at mythtv.org
> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> >
> >
> If you look at http://atrpms.net/dist/f7/nvidia-graphics/ you can tell
> it should be nvidia-graphics100.14.11-kmdl-$KVER
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20070915/0c197575/attachment.htm 


More information about the mythtv-users mailing list