[mythtv-users] Segmentation fault when running mythfrontend

Azmat azmat.hussain at gmail.com
Mon Sep 24 15:11:20 UTC 2007


Hi,

I upgraded to SVN sources last night and rebuilt my entire mythtv
build.  I restarted the computer and now when I attempt to startup the
frontend, I get this message.

$ mythfrontend
2007-09-24 08:03:10.827 Using runtime prefix = /usr/local
2007-09-24 08:03:11.877 Database Hostname: filmfreak.arkham.net
2007-09-24 08:03:12.131 DPMS is disabled.
2007-09-24 08:03:12.503 New DB connection, total: 1
2007-09-24 08:03:12.549 Connected to database 'mythconverg' at host:
filmfreak.arkham.net
2007-09-24 08:03:12.551 Total desktop dim: 800x600, with 1 screen[s].
2007-09-24 08:03:12.586 Using screen 0, 800x600 at 0,0
2007-09-24 08:03:12.648 Current Schema Version: 1199
2007-09-24 08:03:12.650 mythfrontend version: 0.21.20070910-2 www.mythtv.org
2007-09-24 08:03:12.650 Enabled verbose msgs:  important general
2007-09-24 08:03:14.422 Total desktop dim: 800x600, with 1 screen[s].
2007-09-24 08:03:14.424 Using screen 0, 800x600 at 0,0
2007-09-24 08:03:14.460 Switching to wide mode (blootube-wide)
2007-09-24 08:03:14.615 Using the OpenGL painter
mythtv: could not connect to socket
mythtv: Connection refused
2007-09-24 08:03:14.645 lirc_init failed for mythtv, see preceding messages
2007-09-24 08:03:14.645 Joystick disabled.
2007-09-24 08:03:16.240 Loading from:
/usr/local/share/mythtv/themes/blootube-wide/base.xml
2007-09-24 08:03:16.286 Loading from:
/usr/local/share/mythtv/themes/default/base.xml
2007-09-24 08:03:16.583 Registering Internal as a media playback plugin.
2007-09-24 08:03:17.308 MonitorRegisterExtensions(0x100, gif,jpg,png)
Segmentation fault

And yes, the backend is running.  Any ideas?  Thanks in advance.


More information about the mythtv-users mailing list