[mythtv-users] Help with Scanning HD Channels

Michael Wisniewski wiz561 at gmail.com
Fri Sep 28 00:38:23 UTC 2007


Hi!

I'm having a small problem with adding HD channels to my box.  I don't
know if it's a mythtv problem, or OS problem.

Whenever I try to scan channels using my KWorld ATSC-110 card
(saa7133) with myth, it seems like it finds a channel, adds it to the
db as 12080, finds the next channel and *updates* the table in the db
for the previous channel to the new information, goes to the next
channel, and so on.  It seems like instead of using a new channel
number in the db, it just 'updates' the old channel it found.

I took my channel config (channel table) from my previous mythtv
installation when things were working, and now I get the following in
my backend logs.  I know I rigged it, so it's probably why this part
isn't working.

2007-09-27 19:25:21.707 TVRec(10): Changing from None to WatchingLiveTV
2007-09-27 19:25:21.724 DVBChan(0) Error: SetChannelByString(202):
Unable to find channel in database.
2007-09-27 19:25:21.725 TVRec(10) Error: Failed to set channel to 202.
2007-09-27 19:25:22.055 TVRec(10) Error: No valid DTV info, ATSC
maj(0) min(0), MPEG pn(-1)
2007-09-27 19:25:22.057 TVRec(10) Error: Failed to setup digital
signal monitoring
2007-09-27 19:25:22.057 TVRec(10) Error: Failed to setup signal monitor
2007-09-27 19:25:35.820 TVRec(10): Changing from WatchingLiveTV to None
2007-09-27 19:25:35.824 Finished recording Unknown: channel 12080


But nonetheless, when I try to 'add' channels, it doesn't work.  I
also have tried to 'scan', and it did find a slew of channels, but it
just seems like myth doesn't like adding the new channels.

Now I know that I will probably get a few looks down, but it's
important to note that I am using Ubuntu Gutsy Gibbon (beta, to be
released next month), along with the latest svn checkout (rev 14543).

Thanks in advanced for any help!

mike


More information about the mythtv-users mailing list