[mythtv-users] Frontend losing connection to backend

Brad DerManouelian myth at dermanouelian.com
Fri Feb 1 18:15:59 UTC 2008


Hoping someone can shed some light on this. I have a master backend  
machine and a frontend/slave backend combo machine. Last night before  
I went to bed all was fine but this morning I can't get the frontend  
to maintain a connection to the backend. Here's my frontend log:

2008-02-01 10:10:23.009 Connecting to backend server:  
192.168.1.100:6543 (try 1 of 10)
2008-02-01 10:10:23.009 MythSocket(b07b6600:40): new socket
2008-02-01 10:10:23.009 MythSocket(b07b6600:40): attempting connect()  
to (192.168.1.100:6543)
2008-02-01 10:10:23.009 MythSocket(b07b6600:40): state change Idle ->  
Connected
2008-02-01 10:10:23.009 write -> 40 21      MYTH_PROTO_VERSION 37
2008-02-01 10:10:23.010 read  <- 40 13      ACCEPT[]:[]37
2008-02-01 10:10:23.030 Using protocol version 37
2008-02-01 10:10:23.031 write -> 40 29      ANN Monitor Myth- 
Livingroom 0
2008-02-01 10:10:23.086 read  <- 40 2       OK
2008-02-01 10:10:23.086 MythSocket(b6e52458:39): attempting connect()  
to (192.168.1.100:6543)
2008-02-01 10:10:23.086 MythSocket(b6e52458:39): state change Idle ->  
Connected
2008-02-01 10:10:23.086 write -> 39 29      ANN Monitor Myth- 
Livingroom 1
2008-02-01 10:10:23.089 read  <- 39 2       OK
2008-02-01 10:10:23.089 MythSocket(b6e52458:39): UpRef: 1
2008-02-01 10:10:23.089 write -> 40 21      QUERY_RECORDINGS Play
2008-02-01 10:10:31.721 MythSocket(90d2180:10): socket is readable
2008-02-01 10:10:31.722 MythSocket(90d2180:10): cb->readyRead()
2008-02-01 10:10:31.722 lcddevice: received bad no. of arguments in  
CONNECTED response from LCDServer
2008-02-01 10:10:31.729 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'LCDShowMusic' AND hostname = 'Myth-Livingroom' ;
2008-02-01 10:10:31.734 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'LCDShowTime' AND hostname = 'Myth-Livingroom' ;
2008-02-01 10:10:31.735 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'LCDShowChannel' AND hostname = 'Myth-Livingroom' ;
2008-02-01 10:10:31.736 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'LCDShowGeneric' AND hostname = 'Myth-Livingroom' ;
2008-02-01 10:10:31.737 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'LCDShowVolume' AND hostname = 'Myth-Livingroom' ;
2008-02-01 10:10:31.738 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'LCDShowMenu' AND hostname = 'Myth-Livingroom' ;
2008-02-01 10:10:31.738 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'LCDShowRecStatus' AND hostname = 'Myth-Livingroom' ;
2008-02-01 10:10:31.739 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'LCDKeyString' AND hostname = 'Myth-Livingroom' ;
2008-02-01 10:10:53.089 MythSocket(b07b6600:40): readStringList:  
Error, timeout.
2008-02-01 10:10:53.089 MythSocket(b07b6600:40): state change  
Connected -> Idle
2008-02-01 10:10:53.090 Connection to backend server lost
2008-02-01 10:10:53.090 MythSocket(b07b6600:-1): DownRef: -1
2008-02-01 10:10:53.090 MythSocket(b07b6600:-1): delete socket
2008-02-01 10:10:53.090 Connecting to backend server:  
192.168.1.100:6543 (try 1 of 10)
2008-02-01 10:10:53.090 MythSocket(b6e8b470:40): new socket
2008-02-01 10:10:53.090 MythSocket(b6e8b470:40): attempting connect()  
to (192.168.1.100:6543)
2008-02-01 10:10:53.090 MythSocket(b6e8b470:40): state change Idle ->  
Connected
2008-02-01 10:10:53.090 write -> 40 21      MYTH_PROTO_VERSION 37
2008-02-01 10:10:53.091 read  <- 40 13      ACCEPT[]:[]37
2008-02-01 10:10:53.091 Using protocol version 37
2008-02-01 10:10:53.091 write -> 40 29      ANN Monitor Myth- 
Livingroom 0
2008-02-01 10:10:53.141 read  <- 40 2       OK
2008-02-01 10:10:53.142 MythSocket(b6e8b470:40): writeStringList:  
Error, invalid string list.
2008-02-01 10:11:23.144 MythSocket(b6e8b470:40): readStringList:  
Error, timeout.
2008-02-01 10:11:23.144 MythSocket(b6e8b470:40): state change  
Connected -> Idle
2008-02-01 10:11:23.144 MythSocket(b6e8b470:-1): DownRef: -1
2008-02-01 10:11:23.144 MythSocket(b6e8b470:-1): delete socket
2008-02-01 10:11:23.145 Reconnection to backend server failed
2008-02-01 10:11:23.146 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'PopupHeightPadding' AND hostname = 'Myth-Livingroom' ;
2008-02-01 10:11:23.146 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'PopupHeightPadding' AND hostname IS NULL;
2008-02-01 10:11:23.147 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'PopupWidthPadding' AND hostname = 'Myth-Livingroom' ;
2008-02-01 10:11:23.147 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE  
value = 'PopupWidthPadding' AND hostname IS NULL;
2008-02-01 10:11:23.174 MythSocket(90d2180:10): socket is readable
2008-02-01 10:11:23.174 MythSocket(90d2180:10): cb->readyRead()

And from my master backend:
2008-02-01 10:10:53.136 adding: Myth-Livingroom as a client (events: 0)
2008-02-01 10:12:11.845 MythSocket(b14b50:-1): writeStringList: Error,  
socket went unconnected.
2008-02-01 10:12:51.959 MythSocket(1dc3260:-1): writeStringList:  
Error, socket went unconnected.


And here's the slave backend (running on the same machine as the  
frontend that won't connect):
2008-02-01 10:01:21.471 Using localhost value of Myth-Livingroom
2008-02-01 10:01:22.063 New DB connection, total: 1
2008-02-01 10:01:22.075 Connected to database 'mythconverg' at host:  
192.168.1.100
2008-02-01 10:01:22.077 Closing DB connection named 'DBManager0'
2008-02-01 10:01:22.079 Deleting UPnP client...
2008-02-01 10:01:23.053 Connected to database 'mythconverg' at host:  
192.168.1.100
2008-02-01 10:01:23.060 New DB connection, total: 2
2008-02-01 10:01:23.065 Connected to database 'mythconverg' at host:  
192.168.1.100
2008-02-01 10:01:23.110 Connecting to backend server:  
192.168.1.100:6543 (try 1 of 10)
2008-02-01 10:01:23.112 Using protocol version 37
2008-02-01 10:01:27.530 AFD: Opened codec 0x8628700, id(MPEG2VIDEO)  
type(Video)
2008-02-01 10:01:27.532 AFD: Opened codec 0x8629ac0, id(MP2) type(Audio)
2008-02-01 10:11:59.529 [mpeg2video @ 0x2d31d00]00 motion_type at 24 8
2008-02-01 10:11:59.531 [mpeg2video @ 0x2d31d00]Warning MVs not  
available
2008-02-01 10:11:59.598 [mpeg2video @ 0x2d31d00]skipped MB in I frame  
at 36 12


Any ideas?

-Brad


More information about the mythtv-users mailing list