[mythtv-users] No Guide data from EIT on SOME channels

Jonno jonnojohnson at gmail.com
Mon Jan 14 15:31:45 UTC 2008


On Jan 13, 2008 8:29 AM, Paul Catchpole <paul at paulcatchpole.co.uk> wrote:
>
> Jonno wrote:
> > On Jan 12, 2008 9:52 PM, Jonno <jonnojohnson at gmail.com> wrote:
> >
> >> On Jan 11, 2008 11:33 AM, Jonno <jonnojohnson at gmail.com> wrote:
> >>
> >>> On Jan 11, 2008 11:24 AM, Phil Bridges <gravityhammer at gmail.com> wrote:
> >>>
> >>>> On Jan 11, 2008 12:12 PM, Jonno <jonnojohnson at gmail.com> wrote:
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>> On Jan 11, 2008 9:13 AM, Jonno <jonnojohnson at gmail.com> wrote:
> >>>>>
> >>>>>> I am using EIT data for my program guide and I can only see program
> >>>>>> information for 3 of the 6 channels I receive.
> >>>>>>
> >>>>>> I saw this Tip in the EIT wiki:
> >>>>>> Tip: In the U.S. some digital stations may not appear in the program
> >>>>>> guide even though they are broadcasting program information. This may
> >>>>>> be due to a "hidden guide" bit that is transmitted by the stations. To
> >>>>>> see if this is the case run mythbackend with the --verbose
> >>>>>> important,general,eit option. After some time passes check the output
> >>>>>> or check /var/log/mythtv/mythbackend.log for "is hidden in guide"
> >>>>>> output. One way to get the data to be included in the EPG is to "hack"
> >>>>>> the atscstreamdata.cpp file in libmythtv/mpeg/. Delete the code below
> >>>>>> from atscstreamdata.cpp and then reinstall mythtv from source.
> >>>>>>
> >>>>>> So before I go hacking anything, what exactly does "reinstall mythtv
> >>>>>> from source" mean? I installed Mythbuntu from a LiveCD.
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>> Ok I went into the Channel Editor in Mythtv-Setup and found that the
> >>>>> channels with no guide data from EIT did NOT have the box checked to
> >>>>> "Use On-Air Guide", (I had never gone into the channel editor during
> >>>>> initial install). So I went through and enabled this for all channels.
> >>>>> I also changed the Channel Names to something more intuitive like NBC.
> >>>>> I then exited mythtv-setup and ran mythfilldatabase when prompted. I
> >>>>> then went back to Watch Live TV and took a look at the guide but still
> >>>>> no program info for those channels! What is interesting is that the
> >>>>> channel names have also not changed to what I typed (either in the
> >>>>> Guide or the OSD).
> >>>>>
> >>>>> Something did not carry through from mythtv-setup to the frontend as I
> >>>>> expected. Any ideas?
> >>>>>
> >>>>> I also tried restarting the backend with the options described above
> >>>>> and took a look at the backend but there is no mention of "hidden" in
> >>>>> the log. There are lines like this for 2 of the 3 channels where I do
> >>>>> get guide info:
> >>>>> 2008-01-11 09:59:02.889 EITScanner: Now looking for EIT data on
> >>>>> multiplex of channel 54_1
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>> Try to refresh today's database: mythfilldatabase --refresh-today
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>> No change. Do you think it's possible there simply is no data being
> >>> broadcast? Surely my new channel names should appear in the
> >>> mythfrontend though.
> >>>
> >>>
> >> Ok I did manage to change the guide setup so at least I can see that
> >> the channel names have been updated. However I still don't have
> >> schedule data for those channels. Is there somewhere I can read up on
> >> how and where Mythbuntu reads, stores and accesses that guide data so
> >> I can try to figure out if it's actually getting to my system or not?
> >>
> >>
> >
> > I was thinking of trying this tip from the Wiki:
> > _______________________________________________
> > mythtv-users mailing list
> > mythtv-users at mythtv.org
> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> >
> Running the backend with -v siparser,eit will provide debug info as the
> EITscanner scans each multiplex.
>
> That might give you some insight.
>
> There's an EITCache table in the database too, but I'm no expert on
> this, so that might not help you.
>

Ok that did help thanks. I am seeing a lot of this:
2008-01-14 07:46:31.791 DVBChan(0) Warning: Symbol Rate setting (0) is
out of range (min/max:5056941/10762000)

Another issue that may be related is that certain channels show signal
level at 0% even though I get lock and the picture is fine.

Here are the channels I have in my guide:
7_1, Guide data, 0% signal, Lock
18_1 No Guide data, 0% signal, Lock
24_1 No Guide data, 0% signal, Lock
36_1 Guide data, 0% signal, Lock
42_1 No Guide data, 66% signal, Lock
54_1 Guide data, 0% signal, Lock

I am using a hd5500 card with the DVB drivers.


More information about the mythtv-users mailing list