[mythtv-users] Issues with Antec Fusion 430, Hauppauge-WinTV-PVR-150 w/ remote and Mythbuntu 7.10

Henrik Beckman henrik.list at gmail.com
Fri Jan 18 09:25:09 UTC 2008


I suspect that your problem is that lirc detects multiple remote recivers,
the one in your case and the one on the card.
Im working on a similar problem at home sto this is BETA info!

Run the command irw do you get anything when you push the keys ?
If not do an ls /dev/lirc* I suspect that you get several lirc and lircd
there, so for each lircd do
irw /dev/lircd(number)  and try with the remote
No signal, you might need to modify /etc/init.d/lirc and change /dev/lirc0
to /dev/lirc1 and /dev/lirc/0 to /dev/lirc/1

Then try to run irw again.

Once you get something back from irw on /dev/lircd you should be good to go.

/Henrik


On Jan 18, 2008 8:44 AM, Jan <mpr.list at googlemail.com> wrote:

> On 1/18/08, G L <glafranceweb at yahoo.com> wrote:
> > Hello everybody,
> >
> >
> >
> >  I'm trying to setup a Mythbuntu 7.10 computer with the following
> hardware:
> > -Antec Fusion 430
> > -Biostar TF7050-M2 motherboard
> > -Hauppauge-WinTV-PVR-150 card (comes with a remote control)
> > -Wireless LAN card, 2GB ram, 500GB harddrive
> >
> >
> >  My two main problems right now are:
> >
> > 1. Getting the remote that came with my PVR-150 to work with the IR
> receiver built in the VFD screen.
> > 2. Getting the VFD screen to show things
>
> >8 snip 8<
>
> >
> > Now, about the VFD screen.
> >
> >
> >
> >  First problem, I think there's a permission issue with /dev/lcd0. If I
> try to do "echo Hello > /dev/lcd0", I get Permission Denied. If I 'chmod
> 666' it, then when I echo "Hello", it shows "Hello" on the VFD. If I reboot,
> I'll have to 'chmod 666' it again.
> >
> >
> >  Whatever I echo to the VFD stays there forever until I turn off the
> power supply switch at the back of the computer.
> >
> >
> >
> >  In MythTV, I have enabled the LCD, but nothing ever appears on it.
> >
> >  Any ideas  what I could do next?
> >
> >  Thanks in advance for any help!
> >
> > Guillaume Lafrance
>
>
> Hi Guillaume!
>
> I am having a similar setup (Antec Fusion v2 Silver, Hauppauge Nova-T
> 500, Mythbuntu 7.10). About the remote I can't help you, I am stuck
> there too right now. I am unsure if my Nova's remote is a MCE
> compatible remote at all, so I don't know if it will work at all with
> the inbuilt receiver. irw does not do anything here too, it exits
> right away...
>
> I did get the VFD to work though, and that wasn't even hard. From the
> top of my head (I am not at the mytbox right now) I can recall that I
> installed LCDd from the repos, and changed the driver to "imon" as
> described in the wiki --> http://www.mythtv.org/wiki/index.php/LCDproc
> I also copied the imon module as stated in the wiki, it is located in
> /usr/bin IIRC correctly and the configuration file from /etc/LCDd.conf
>
> That was pretty much it, after enabling LCD support in the MythTV
> settings it worked already...
>
> And about the echo command, it needs to be done as
> sudo su -c 'echo "Hello" > /dev/lcd0'
> If LCDd is running, I think you will get a device busy error. Before I
> had the demon working the text would stay on the display...
>
> If you don't mind getting your hands dirty, you can compile and patch
> LCDd and lirc yourself, look here -->
> http://codeka.com/blogs/index.php?cat=30
> I am not sure how much of those patches will help with the VFD on the
> silver Antec Fusion though...
> Also there are a few threads about the Antec Fusion on the Ubuntu forum...
>
> Hope that helps,
> rock on,
> Jan
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20080118/32fe1b42/attachment.htm 


More information about the mythtv-users mailing list