[mythtv-users] Pinnacle PCTV HD Card

Tom Haddon tom at haddons.net
Sat Jun 21 21:43:16 UTC 2008


On Sat, 2008-06-21 at 11:33 -0700, Jon Bishop wrote:
> I believe that you now need to take those results, and go to mythtv- 
> setup, scan your channels there, make sure the numbers jive (I did  
> this back in march, but can't remember how. ) and match them up with  
> the schedulesdirect channels you have listings for.

Ok, so I am able to watch TV in mplayer if I use the channels.conf I've
created and run "mplayer dvb://", however, I still can't watch TV in
MythTV. I get the following when I try in the backend log:

 2008-06-21 14:40:22.545 MainServer::HandleAnnounce Monitor
2008-06-21 14:40:22.546 adding: sentinel as a client (events: 0)
2008-06-21 14:40:22.547 MainServer::HandleAnnounce Monitor
2008-06-21 14:40:22.548 adding: sentinel as a client (events: 1)
2008-06-21 14:40:22.552 MainServer::HandleAnnounce Playback
2008-06-21 14:40:22.584 adding: sentinel as a client (events: 0)
2008-06-21 14:40:22.586 TVRec(6): Changing from None to WatchingLiveTV
2008-06-21 14:40:22.603 TVRec(6): HW Tuner: 6->6
2008-06-21 14:40:27.884 

Not ivtv driver??


2008-06-21 14:40:27.885 AutoExpire: CalcParams(): Max required Free
Space: 2.0 GB w/freq: 15 min
2008-06-21 14:40:27.893 MPEGRec(/dev/video0) Error: Could not set Audio
Sampling Frequency to 2
			eno: Invalid argument (22)
2008-06-21 14:40:27.914 MPEGRec(/dev/video0) Error: Could not set Video
Aspect ratio to 1
			eno: Invalid argument (22)
2008-06-21 14:40:27.915 MPEGRec(/dev/video0) Error: Could not set Audio
Encoding to 1
			eno: Invalid argument (22)
2008-06-21 14:40:27.916 MPEGRec(/dev/video0) Error: Could not set Audio
L2 Bitrate to 13
			eno: Invalid argument (22)
2008-06-21 14:40:27.916 MPEGRec(/dev/video0) Error: Could not set Video
Peak Bitrate to 6000000
			eno: Invalid argument (22)
2008-06-21 14:40:27.917 MPEGRec(/dev/video0) Error: Could not set Video
Average Bitrate to 4500000
			eno: Invalid argument (22)
2008-06-21 14:40:27.918 MPEGRec(/dev/video0) Error: Could not set MPEG
Stream type to 0
			eno: Invalid argument (22)
2008-06-21 14:40:27.918 MPEGRec(/dev/video0) Warning: Unable to get
V4L2_CID_MPEG_VIDEO_GOP_SIZE, defaulting to 12
			eno: Invalid argument (22)
2008-06-21 14:40:36.198 Expiring 8 MBytes for 1002 @ Sat Jun 7 09:00:00
2008 => Chaotic "Trading Cards"
2008-06-21 14:40:36.258 ERROR when trying to delete
file: /GetPlaybackURL/UNABLE/TO/FIND/LOCAL/FILE/ON/sentinel/1002_20080607092554.mpg. File doesn't exist.  Database metadata will not be removed.
2008-06-21 14:40:48.198 TVRec(6): Changing from WatchingLiveTV to None
2008-06-21 14:40:48.358 Finished recording PGA Tour Golf "Travelers
Championship, Third Round": channel 1005

And when I try to go into mythtv-setup, I doesn't let me get very far.
Thought this screencast might help show what I mean:

http://tom.haddons.net/mythtv-setup.ogg

I have no idea why it's trying to record or delete the files/shows it
mentions at the bottom, as I definitely haven't scheduled those...

Thanks, Tom

> 
> On Jun 21, 2008, at 12:47 AM, Tom Haddon wrote:
> 
> > On Sat, 2008-06-21 at 00:19 -0700, Tom Haddon wrote:
> >> On Fri, 2008-06-20 at 18:33 -0700, J. Addington wrote:
> >>> Which driver in the package did you load?
> >>
> >> I was following the instructions on here:
> >>
> >> http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Pinnacle_PCTV_HD_Card_(800i)
> >>
> >>>
> >>> Also, which branch did you download for the drivers and what is  
> >>> your kernel version?
> >>
> >> My kernel is a stock mythbuntu 2.6.24-19-generic, and I downloaded  
> >> the
> >> drivers from here:
> >>
> >> http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb
> >>
> >> I think I downloaded the bzip version, which has unpacked into a
> >> directory v4l-dvb-afa24b594522. I have the firmware file
> >> dvb-fe-xc5000-1.1.fw, although I've just realized it's not in the
> >> appropriate directory (it's in /lib/firmware/2.6.24-18-generic/ not  
> >> 19)
> >> I'll put it in there and recompile the drivers.
> >
> > Ok, making some progress.
> >
> > "scan /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/atsc/us-ATSC-center- 
> > frequencies-8VSB" gives me:
> >
> > KNTV-HD�:207028615:8VSB:49:52:3
> > NBC Wea�:207028615:8VSB:65:68:4
> > KBWB HD�:503028615:8VSB:49:52:3
> > Azteca:503028615:8VSB:97:100:6
> > KGO-HD:533028615:8VSB:49:52:3
> > KGO-New:533028615:8VSB:65:68:4
> > KGO-Acc:533028615:8VSB:81:84:5
> > KTSF-D2:551028615:8VSB:65:68:4
> > KTSF-D1:551028615:8VSB:49:52:3
> > KPIX-HD:563028615:8VSB:49:52:1
> > KQED-HD:569028615:8VSB:49:51:1
> > LIF/ENC:569028615:8VSB:65:67:2
> > WORLD:569028615:8VSB:81:83:3
> > V-ME:569028615:8VSB:97:99:4
> > KIDS:569028615:8VSB:113:115:5
> > [0008]:569028615:8VSB:0:0:8
> > [0009]:569028615:8VSB:0:0:9
> > NTD:587028615:8VSB:97:100:6
> > WTV:587028615:8VSB:81:84:5
> > WorldCh:587028615:8VSB:65:68:4
> > KMTP-DT:587028615:8VSB:49:52:3
> > KFSF DT:593028615:8VSB:49:52:3
> > Univision:593028615:8VSB:65:68:4
> > KCNS-DT:623028615:8VSB:49:52:3
> > KCSM:647028615:8VSB:49:52:3
> > KCSMMHz:647028615:8VSB:65:68:4
> > Jazz-TV:647028615:8VSB:81:84:5
> > KBCW-HD:659028615:8VSB:49:52:1
> > KTVU-DT:725028615:8VSB:49:52:3
> > KTVU-SD:725028615:8VSB:65:68:4
> > KRON-SD:731028615:8VSB:49:52:3
> > KRON-HD:731028615:8VSB:65:68:4
> > KRON-SD:731028615:8VSB:81:84:5
> >
> > I tried running "Watch TV" from within MythTV but it failed on me  
> > again.
> > Time to head to bed now, but will give it a try tomorrow from within
> > mplayer per the instructions on an earlier thread to verify I have the
> > card working.
> >
> > Thanks, Tom
> >
> >>
> >> Thanks, Tom
> >>
> >>>
> >>>
> >>>
> >>>
> >>>
> >>> ----- Original Message ----
> >>> From: Tom Haddon <tom at haddons.net>
> >>> To: Discussion about mythtv <mythtv-users at mythtv.org>
> >>> Sent: Friday, June 20, 2008 6:47:16 PM
> >>> Subject: Re: [mythtv-users] Pinnacle PCTV HD Card
> >>>
> >>> On Fri, 2008-06-20 at 16:24 -0700, J. Addington wrote:
> >>>> It's probably not the same problem but I recently installed this  
> >>>> card and was having a problem with the v4l-dvb drivers.  There  
> >>>> are several branches where you can download a kernel module  
> >>>> source and compile but I just ended up upgrading my entire kernel  
> >>>> to the latest stable version and the included 4dl-dvb drivers  
> >>>> then worked fine.
> >>>
> >>> I think you might be onto the right track here. I recompiled the  
> >>> v4l-dvb
> >>> modules and now I'm able to run:
> >>>
> >>> scan
> >>> /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/atsc/us-ATSC-center- 
> >>> frequencies-8VSB > channels.conf
> >>>
> >>> Previously I was getting errors telling me the
> >>> device /dev/dvb/adapter0/frontend0 didn't exist, so I think I was
> >>> looking at a kernel/kernel module issue.
> >>>
> >>> However, I get the following when I run the scan command:
> >>>
> >>> mthaddon at sentinel:~$
> >>> scan /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/atsc/us-ATSC-center- 
> >>> frequencies-8VSB > channels.conf
> >>> scanning /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/atsc/us-ATSC- 
> >>> center-frequencies-8VSB
> >>> using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
> >>>>>> tune to: 57028615:8VSB
> >>> WARNING: >>> tuning failed!!!
> >>>>>> tune to: 57028615:8VSB (tuning failed)
> >>> WARNING: >>> tuning failed!!!
> >>>>>> tune to: 63028615:8VSB
> >>> WARNING: >>> tuning failed!!!
> >>>>>> tune to: 63028615:8VSB (tuning failed)
> >>> WARNING: >>> tuning failed!!!
> >>>>>> tune to: 69028615:8VSB
> >>> WARNING: >>> tuning failed!!!
> >>> [...]
> >>> ERROR: initial tuning failed
> >>> dumping lists (0 services)
> >>> Done.
> >>>
> >>>
> >>> All the channels seem to fail this way, and I'm left with an empty
> >>> channels.conf. Doesn't seem good :(
> >>>
> >>> Thanks, Tom
> >>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> ----- Original Message ----
> >>>> From: Tom Haddon <tom at haddons.net>
> >>>> To: mythtv-users at mythtv.org
> >>>> Sent: Friday, June 20, 2008 4:41:54 PM
> >>>> Subject: [mythtv-users] Pinnacle PCTV HD Card
> >>>>
> >>>> Hi Folks,
> >>>>
> >>>> I've just bought a Pinnacle PCTV HD Card as per
> >>>> http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8512424&type=product&id=1186005934822 
> >>>>  and I'm trying to configure it to worth with my hardy Mythbuntu  
> >>>> install.
> >>>>
> >>>> I've been following the instructions on
> >>>> http://mythtv.org/wiki/index.php/Pinnacle_PCTV_HD_Card_(800i) and  
> >>>> have
> >>>> extracted the firmware, and compiled the v4l-dvb drivers per that  
> >>>> page.
> >>>> I'm then able to see the device as an option in mythtvsetup. I've
> >>>> configured it as an MPEG-2 encoder card, and in the "Probed Info"
> >>>> section it's showing "Pinnacle PCTV HD800i [cx8800]". I've then  
> >>>> setup
> >>>> Schedules Direct as a Video Source, and under "Input Connections"  
> >>>> I've
> >>>> defined "[MPEG: /dev/video0] (Television) -> Schedules Direct".  
> >>>> I've
> >>>> then performed the "Scan for Channels" and have got a bunch of  
> >>>> channels
> >>>> showing up (I'm just using rabbit ears, don't have cable or  
> >>>> satellite),
> >>>> but when I go to "Watch TV" on the mythfrontend I get a blank  
> >>>> screen for
> >>>> a few seconds and then I'm returned to the main menu. I see the
> >>>> following in the frontend log:
> >>>>
> >>>> 2008-06-07 09:28:57.828 TV: Attempting to change from None to
> >>>> WatchingLiveTV
> >>>> 2008-06-07 09:28:57.829 Using protocol version 40
> >>>> 2008-06-07 09:29:03.102 GetEntryAt(-1) failed.
> >>>> 2008-06-07 09:29:03.103 EntryToProgram(0 at Wed Dec 31 16:00:00 1969)
> >>>> failed to get pginfo
> >>>> 2008-06-07 09:29:03.103 TV Error: LiveTV not successfully started
> >>>> 2008-06-07 09:29:03.138 TV Error: LiveTV not successfully started
> >>>> 2008-06-07 09:29:03.234 TV: Deleting TV Chain in destructor
> >>>> 2008-06-07 09:29:03.238 DPMS Deactivated
> >>>> 2008-06-07 09:29:03.238 DPMS Reactivated.
> >>>>
> >>>> Also, after a recent update to linux-restricted-modules, whenever  
> >>>> I run
> >>>> the mythtv-setup script and try to go to any of the pages (General,
> >>>> Capture Cards, Video Source, etc.) I get a message saying "If  
> >>>> this is
> >>>> the master backend server, please run mythfilldatabase to  
> >>>> populate the
> >>>> database with channel information". The only option is "OK" at  
> >>>> which
> >>>> point mythtv-setup exits and I'm asked to run that  
> >>>> mythfilldatabase. If
> >>>> I do, it runs fine, but still I get the same message when I re-run
> >>>> mythtv-setup. So now I can't see my current config, or change it  
> >>>> in any
> >>>> way...
> >>>>
> >>>> Any help appreciated.
> >>>>
> >>>> Thanks, Tom
> >>>>
> >>>> _______________________________________________
> >>>> mythtv-users mailing list
> >>>> mythtv-users at mythtv.org
> >>>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> _______________________________________________
> >>>> mythtv-users mailing list
> >>>> mythtv-users at mythtv.org
> >>>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> >>>
> >>> _______________________________________________
> >>> mythtv-users mailing list
> >>> mythtv-users at mythtv.org
> >>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> >>>
> >>>
> >>>
> >>>
> >>> _______________________________________________
> >>> mythtv-users mailing list
> >>> mythtv-users at mythtv.org
> >>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> >
> > _______________________________________________
> > mythtv-users mailing list
> > mythtv-users at mythtv.org
> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> 
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users



More information about the mythtv-users mailing list