[mythtv-users] 5min jump takes long during time shift

Thomas Börkel thomas at boerkel.de
Wed Jun 3 04:59:27 UTC 2009


HI!

Michael T. Dean wrote:

> Almost definitely a broken seektable.  First run optimize_mythdb.pl,
> then rebuild the seektable for any still-affected recordings:
> 
> http://www.mythtv.org/wiki/Repairing_the_Seektable

Hmm, but why does it happen always when I watch the show while it is
being recorded? It never happens, when I watch a show after it has been
recorded.

I am doing automatic commflagging after the recording. Would that repair
the seektable also?

This is from the frontend log:

2009-06-02 21:45:27.959 VideoOutputXv: UpdatePauseFrame()
UUUUUUUUUUUUUUuAUUU
ULUUUUUUUUUU
2009-06-02 21:45:27.967 AFD: DoFastForward(94336 (86866), do discard frames)
2009-06-02 21:45:27.967 Dec: DoFastForward(94336 (86866), do discard frames)
2009-06-02 21:45:27.967 Dec: DoFastForward: Not enough info in positionMap,
                        we need frame 94336 but highest we have is 86867.
2009-06-02 21:45:27.968 Resyncing position map. posmapStarted = 1
livetv(0) w
atchingRec(1)
2009-06-02 21:45:27.968 Filling position map from 86868 to 143051
2009-06-02 21:45:41.262 Position map filled from Encoder to: 143040
2009-06-02 21:45:41.264 SyncPositionMap watchingrecording total: 11922
entrie
s
2009-06-02 21:45:41.264 SyncPositionMap, new totframes: 143040, new
length: 5
721, posMap size: 11922
2009-06-02 21:45:41.265 AFD: SeekReset(94344, 0, do flush, do discard)
2009-06-02 21:45:41.266 AFD: SeekReset() flushing


There you can see the 14 seconds delay.

Thomas




More information about the mythtv-users mailing list