[mythtv-users] pvrusb2 stopped working

Jonathan Wood mailinglists at woode.net
Mon Mar 23 22:56:40 UTC 2009


Panachoi wrote:
> I've been running trunk for quite some time. Last week, I jumped to 
> r20019. My pvrusb2 stopped working with myth. The pvrusb2 does work, 
> as I can use vlc to view the output. It seems that myth now wants to 
> do VBI recording, which of course is not supported by the pvrusb2:
>
> 2009-02-22 09:51:02.968 MPEGRec(/dev/video2) Warning: Can't enable VBI 
> recording (3)
>                         eno: Invalid argument (22)
> 2009-02-22 09:51:02.999 MPEGRec(/dev/video2) Error: StartEncoding
>                         eno: Invalid argument (22)
> 2009-02-22 09:51:03.000 MPEGRec(/dev/video2) Error: Failed to start 
> recording
> 2009-02-22 09:51:03.003 MPEGRec(/dev/video2) Error: StopEncoding
>                         eno: Invalid argument (22)
>
>
> However, VBI is disabled on the backend:
>
> mysql> select * from settings where value like 'vbi%';
> +-----------+------+----------+
> | value     | data | hostname |
> +-----------+------+----------+
> | VbiFormat | None | NULL     |
> +-----------+------+----------+
>
>
> I'm at a bit of a loss why this suddenly started doing this. Any help 
> is appreciated.

Appears that this may be broken in truck as seeing the same problem. 
Changes to libs/libmythtv/mpegrecorder.cpp in Changeset: 19989 seem to 
be the cause of this. Rolling this file back (and mpegrecorder.h) to the 
version before (Changeset: 19857) seems to resolve the issue,

Jon


More information about the mythtv-users mailing list