[mythtv-users] Mythwelcome always starts the frontend

Roy Lofthouse lofty69 at gmail.com
Wed Oct 7 20:18:00 UTC 2009


2009/10/7  <voidtrance at comcast.net>:
> It looks like mythshutdown thinks that the box was started manually:
>
> 2009-10-07 12:05:04.477 Using runtime prefix = /usr
> 2009-10-07 12:05:04.477 Empty LocalHostName.
> 2009-10-07 12:05:04.477 Using localhost value of mythtv.voidtrance.net
> 2009-10-07 12:05:04.478 MCP::DefaultUPnP() - No default UPnP backend
> 2009-10-07 12:05:04.490 New DB connection, total: 1
> 2009-10-07 12:05:04.496 Connected to database 'mythconverg' at host:
> localhost
> 2009-10-07 12:05:04.497 Closing DB connection named 'DBManager0'
> 2009-10-07 12:05:04.497 Clearing Settings Cache.
> 2009-10-07 12:05:04.497 Enabling Settings Cache.
> 2009-10-07 12:05:04.497 Clearing Settings Cache.
> 2009-10-07 12:05:04.497 Mythshutdown: --startup
> 2009-10-07 12:05:04.497 Connected to database 'mythconverg' at host:
> localhost
> 2009-10-07 12:05:04.498 MSqlQuery: SELECT data FROM settings WHERE value =
> 'MythshutdownWakeupTime' AND hostname IS NULL;
> 2009-10-07 12:05:04.499 looks like we were started manually1
> 2009-10-07 12:05:04.499 Mythshutdown: --startup returned: 1
>
> It looks like mythshutdown (or the backend) never actually insert any values
> in the MythshutdownWakeupTime row in
> the settings table.
> I thought I had configured my backend and mythwelcome correctly for the
> autoshutdown and wakeup (and it sees so
> because it does wakeup when it should) but something must be wrong.
>
>
> ----- Original Message -----
> From: "Roy Lofthouse" <lofty69 at gmail.com>
> To: "Discussion about mythtv" <mythtv-users at mythtv.org>
> Sent: Wednesday, October 7, 2009 12:02:07 PM GMT -08:00 US/Canada Pacific
> Subject: Re: [mythtv-users] Mythwelcome always starts the frontend
>
> 2009/10/7  <voidtrance at comcast.net>:
>> Yes, it is. However, according to the little help text that shows up when
>> the option is highlighted,
>> mythwelcome should only start the frontend if it determines that the
>> machine
>> was started manually
>> (and not because there is a recording about to start).
>> The problem is that it always thinks that it has been started manually.
>>
>>
>> ----- Original Message -----
>> From: "Roy Lofthouse" <lofty69 at gmail.com>
>> To: "Discussion about mythtv" <mythtv-users at mythtv.org>
>> Sent: Wednesday, October 7, 2009 10:44:35 AM GMT -08:00 US/Canada Pacific
>> Subject: Re: [mythtv-users] Mythwelcome always starts the frontend
>>
>> 2009/10/7  <voidtrance at comcast.net>:
>>> I have noticed that no matter whether my myth box has been started
>>> manually
>>> or automatically, mythwelcome
>>> always starts the frontend. Of course, this prevents the autoshutdown
>>> from
>>> executing once the recording is done
>>> so I am hoping that someone can help me solve my problem.
>>>
>>> I have configured my backend to not wait for a connection before
>>> autoshutdown because I want it to be able to
>>> wake-up in the middle of the night (for example), record my show, and
>>> then
>>> shutdown again. I have also configured
>>> mythwelcome to start the frontend automatically when it determines that
>>> the
>>> machine has not been woken up
>>> for a recording.
>>> Unfortunately, mythwelcome always thinks that the machine has been
>>> manually
>>> started.
>>>
>>> Is there any advice that anyone can give me? Thank you.
>>>
>>> -- Mitko
>>>
>>> _______________________________________________
>>> mythtv-users mailing list
>>> mythtv-users at mythtv.org
>>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>>>
>>>
>>
>> There's an option in mythfrontend settings (Menu or Info button) to
>> auto start frontend.. is that checked?
>> _______________________________________________
>> mythtv-users mailing list
>> mythtv-users at mythtv.org
>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>>
>> _______________________________________________
>> mythtv-users mailing list
>> mythtv-users at mythtv.org
>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>>
>>
>
> sorry you did say that in your original post..
>
> never noticed the text before.. I have mine unchecked on my server,
> try unchecking it and then running mythshutdown -p -v all on your
> client and see what value it is returning (never actually ran this on
> a frontend only so not sure if it will work)..
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>
>

Sounds odd, can you post the settings from your backend and
mythwelcome and I'll compare it with mine.


More information about the mythtv-users mailing list