[mythtv-users] Problem playing ISO files in 0.24 storage group

Scott Colbeck scolbeck at gmail.com
Mon Dec 20 19:41:17 UTC 2010


On Sat, Dec 18, 2010 at 10:00 PM, John Finlay <finlay at moeraki.com> wrote:
> On 12/18/10 9:15 PM, Nick Rout wrote:
>>
>> On Sun, Dec 19, 2010 at 6:11 PM, John Finlay<finlay at moeraki.com>  wrote:
>>>
>>> using:
>>>
>>> MythTV Version   : c81a3d7
>>> MythTV Branch    : fixes/0.24
>>> Network Protocol : 63
>>> Library API      : 0.24.20101129-1
>>> QT Version       : 4.7.0
>>> Options compiled in:I just tried playing
>>>  linux debug using_alsa using_jack using_oss using_pulse
>>> using_pulseoutput
>>> using_backend using_bindings_perl using_bindings_python using_dvb
>>> using_firewire using_frontend using_hdhomerun using_hdpvr using_iptv
>>> using_ivtv using_joystick_menu using_lirc using_mheg using_opengl_video
>>> using_opengl_vsync using_qtdbus using_qtwebkit using_v4l using_x11
>>> using_xrandr using_xv using_bindings_perl using_bindings_python
>>> using_mythtranscode using_opengl using_vdpau using_ffmpeg_threads
>>> using_live
>>> using_mheg
>>>
>>> I have been trying to play ISO files from a storage group but have had no
>>> success. The log files show:
>>>
>>> 2010-12-18 20:30:52.489 VDP: SetVideoRenderer(xv-blit)
>>> 2010-12-18 20:30:52.489 VDP: SetVideoRender(xv-blit) ==
>>> GetVideoRenderer()
>>> 2010-12-18 20:30:52.490 VideoOutputXv: Chromakeying not possible with
>>> this
>>> XVideo port.
>>> 2010-12-18 20:30:52.490 Snapping height to avoid scaling: height: 1080,
>>> top:
>>> 0
>>> 2010-12-18 20:30:52.490 Display Rect  left: 240, top: 0, width: 1440,
>>> height: 1080, aspect:
>>>  1.77778
>>> 2010-12-18 20:30:52.490 Video Rect    left: 0, top: 0, width: 1920,
>>> height:
>>> 1080, aspect: 1
>>> .33333
>>> 2010-12-18 20:30:52.493 Over/underscan. V: 0.02, H: 0.01
>>> 2010-12-18 20:30:52.493 Display Rect  left: 240, top: 0, width: 1440,
>>> height: 1080, aspect: 1.77778
>>> 2010-12-18 20:30:52.493 Video Rect    left: 19, top: 22, width: 1882,
>>> height: 1037, aspect: 1.33333
>>> 2010-12-18 20:30:52.493 Player(0): LoadFilters(''..) ->  0x0
>>> 2010-12-18 20:30:52.496 Player(0): Decoder thread starting.
>>> 2010-12-18 20:30:52.496 OSD: Base theme size: 1280x720
>>> 2010-12-18 20:30:52.497 OSD: Scaling factors: 1.47031x1.44167
>>> 2010-12-18 20:30:52.497 [mp1 @ 0x7fa4d9f7b5e0]Header missing
>>> 2010-12-18 20:30:52.497 AFD Error: Unknown audio decoding error
>>> 2010-12-18 20:30:52.497 [mp1 @ 0x7fa4d9f7b5e0]Header missing
>>> 2010-12-18 20:30:52.497 AFD Error: Unknown audio decoding error
>>> 2010-12-18 20:30:52.497 [mp1 @ 0x7fa4d9f7b5e0]Header missing
>>> 2010-12-18 20:30:52.497 AFD Error: Unknown audio decoding error
>>> 2010-12-18 20:30:52.497 [mp1 @ 0x7fa4d9f7b5e0]Header missing
>>> ...
>>>
>>> It looks like the player is using the wrong codec and eventually
>>> crashing.
>>> The same ISO plays just fine from an NFS mount.
>>>
>>> Any suggestions on how to fix this?
>>>
>>> Thanks
>>>
>> is the iso encrypted? if so, it will not work in a storage group.
>
> The ISO is not encrypted.
>
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>

I just tried this today with my 0.24 Mythbuntu install and have the
same problem.  All unencrypted ISOs from the storage group crash the
frontend.  They play fine from a NFS mount.

Scott


More information about the mythtv-users mailing list