[mythtv-users] Nvidia cards with TV-out

Adam Stylinski kungfujesus06 at gmail.com
Thu Dec 30 17:58:20 UTC 2010


On Wed, Dec 29, 2010 at 07:42:46PM +1300, Tom Cornall wrote:
> Hello everybody,
> 
> I was running an older PC with one of those PCI 8400GS cards to do VDPAU.
> Unforunately keeping it in a cupboard during summer wasn't good for it, and
> it looks like I cooked the card! It just displays colourful flashing squares
> now.
> 
> Anyway, I'm going to pick up a new PC, one with PCI-E. I thought it'd be
> easy to find a PCI-E card (it was tough to find a PCI card before) that
> would do VDPAU and S-Video or component out. Apparently not! Nvidia's latest
> cards (the 200 series) don't have S-video sockets. You can still find older
> PCI-E 8400GS cards with TV-out, but they're getting thinner on the ground
> and I can't find one locally for a good price. Plenty of 8400GS cards for
> almost nothing but they don't have S-video sockets!
> 
> Anyway, I've noticed these cables for sale which are so-called `breakout'
> cables -- they are VGA on one end and split into component or S-video. I
> know these aren't converters, and only work on certain cards which support
> them. I saw a forum post somewhere which claimed that if the chipset already
> supports TV-out (which the 8400GS obviously does), then you can use one of
> these cables. Is this true? Or just silly internet rumour?
> 
> Otherwise, what cards can people recommend? Or are those VGA to TV
> converters any good, or is the quality poor? Never really too impressed with
> the quality of the 8400GS S-video output in the first place, how much worse
> could it be?
> 
> Thanks everybody,
> 
> -Tom

> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users


I have to warn you the most recent nvidia drivers I'm struggling with SDTV standards for TV-Out.  Component specifically I can't get to work with 480i standard.  Someone else on nvnews.net is having a similar problem, I'm not entirely sure why but it seems to involve something with mode validation (this had worked previously under earlier drivers with a 7600GT).
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 834 bytes
Desc: not available
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20101230/1f62162c/attachment.pgp>


More information about the mythtv-users mailing list