[mythtv-users] Mythbuntu 10.04 upgrade - X doesn't start if no monitor connected [SOLVED]

Ash Bostock abostock at gmail.com
Tue May 4 20:51:25 UTC 2010


On 3 May 2010 16:08, Peter Abplanalp <pta-myth at psaconsultants.com> wrote:

> On Mon, May 3, 2010 at 7:21 AM, Ash Bostock <abostock at gmail.com> wrote:
> > On 1 May 2010 12:39, Ash Bostock <abostock at gmail.com> wrote:
> >>
> >> I've upgraded from mythbuntu 9.10 to 10.04 and now if my machine turns
> on
> >> at a time when I haven't first turned on a monitor connected to it then
> xorg
> >> fails to start. Is there any way around this?
> >
> > Does any one else who's using ubuntu/mythbuntu have this problem? I can
> post
> > my xorg.conf file if that helps?
>
> check your /var/log/Xorg.0.log file.  i've been having a heck of a
> time getting my 9.10 upgrade to do what i want w.r.t. X.  it seems
> that ubuntu has gone to a 'configless' configuration where X queries
> the monitor and card for its config.  everything says that you can
> still use an xorg.conf but mine is ignoring most things.
>
> -peter
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>

I followed this guide...
http://markbrewster.wordpress.com/2010/02/04/ubuntu-9-10-not-starting-up-at-full-resolution-with-tv-turned-off/
...now it doesn't matter if I turn my monitor on before or after my myth
machine xorg starts up perfectly :)

Ash
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20100504/bfaff5ab/attachment.htm>


More information about the mythtv-users mailing list