[mythtv-users] analog recordings won't play with some devices (long and confusing)

Michael T. Dean mtdean at thirdcontact.com
Tue May 11 15:53:55 UTC 2010


On 05/11/2010 12:31 AM, D. Hugh Redelmeier wrote:
> I have two MythTV backends that record analog signals using Hauppauge
> tuners and am having trouble playing the recordings with various
> non-Myth devices.
>
> Mysteries:
>
> - why can mplayer not play some of my recordings from MythTV 0.22
>    while it can play recordings from MythTV 0.20?
>
> - why can Linux-based XBMC not play my recordings with MythTV 0.22 but
>    it can play recordings from MythTV 0.20?  Yet OSX-based XBMC can
>    play them.
>
> - why can WDTV not play any of my MythTV recordings (albeit with two
>    different failure modes)?
>    
...
> (2) a newer Mythbuntu with MythTV 0.22 (64-bit).
>      Uses the analog sections of two Hauppauge HVR 1600 tuners.
>      The driver for the tuners is from the hg repository since
>      the one in Ubuntu's kernel isn't stable.
>
>      (a) default recording profile.  Similar to (1) except
>          width 480, Avg bitrate 4500, Max bitrate 6000,
>          Sampling rate 4800.  I didn't choose this, it just happened.
>    

If nothing else, I recommend changing your recording profiles to all use 
720 width.  So, for NTSC, 720x480; or for PAL, 720x586.  I'm assuming 
the sampling rate is actually 48000 (48kHz), and if so, that's good.  
Otherwise, please change it.

Mike


More information about the mythtv-users mailing list