[mythtv-users] Mythtranscode Seg Faults

Kirk Bocek t004 at kbocek.com
Wed May 19 17:25:03 UTC 2010


In working with nuvexport under my recently upgraded 0.23 setup, I've
discovered that mythtranscode pretty reliably seg faults. When I setup
nuvexport to use mencoder I see:

Now encoding:  something
Encode started:  Tue May 18 10:42:10 2010
Waiting for mythtranscode to set up the fifos.
Waiting for mythtranscode to set up the fifos.
Waiting for mythtranscode to set up the fifos.
Waiting for mythtranscode to set up the fifos.
Starting mencoder.
processed:  1503 of 192623 frames (0.78%), 4.12 fps sh: line 1: 17591
Segmentation fault      /bin/nice -n19 /usr/bin/mythtranscode --showprogress
-p '0' -c '4797' -s '2010-05-11T10:44:00' -f "/tmp/fifodir_17560/"
--honorcutlist 2>&1
processed:  13891 of 192623 frames (7.21%), 4.47 fps sh: line 1: 17637
Segmentation fault      /bin/nice -n19 /usr/bin/mythtranscode --showprogress
-p '0' -c '4797' -s '2010-05-11T10:44:00' -f "/tmp/fifodir_17621/"
--honorcutlist 2>&1
processed:  13893 of 192623 frames (7.21%), 4.47 fps
mythtranscode finished.
processed:  13895 of 192623 frames (7.21%), 4.47 fps
mencoder finished.

Encode finished:  Tue May 18 11:34:06 2010
Encode lasted: 51m 56s

Cleaning up temp files.


And then checking dmesg I see:


mythtranscode[17591]: segfault at 000000008e32f5a0 rip 0000003659e04d1e rsp
00007fff1d803318 error 4
mythtranscode[17637]: segfault at 00000000539df0d4 rip 0000003659e04d1e rsp
00007fffe0049468 error 4



Does anyone know what's going on?




More information about the mythtv-users mailing list