[mythtv-users] dvb-s pixellated

Dave Brown davebrown099 at gmail.com
Thu Feb 17 13:42:35 UTC 2011


Hi hope someone may be able to help. It maybe coinsidence but it seems that
following upgrade to mythbuntu 10.10 from 10.04 (0.24-fixes) im having
problems with the freesat feed on my mythbox.  I noticed at random times in
recordings from the dvb-s feed, the picture would go all pixellated and
unwatchable for up to 10 mins.  I tested this on live-tv and again it occurs
at random intervals.  I can also force it to happen on live-tv by pausing
playback for a moment and after resuming playback, the picture is
unwatchable again.
I have two other dvb-t feeds, one through pci and one usb and these are
fine.  The dvb-s is through kworld dvbs 100 pci card.  This also occurs on
both HD and SD channels.

The frontend logs show

 2011-02-16 10:55:02.232
RingBuf(/var/lib/mythtv/livetv/11211_20110127105500.mpg):
RingBuffer::Reset() nonzero readpos. toAdjust: 1 readpos: 25940 readAdjust:
342203052

2011-02-16 10:55:02.578 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 10:55:02.578 AFD Error: Unknown audio decoding error


 and then it continues


2011-02-16 11:12:40.825 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:41.734 [dvbsub @ 0x3a2aae0]Junk in packet

2011-02-16 11:12:41.735 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:41.735 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:41.975 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:41.975 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:42.864 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:42.864 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:43.105 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]slice below image (164
>= 36)

2011-02-16 11:12:43.105 AFD Error: Unknown decoding error

2011-02-16 11:12:43.226 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:43.226 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:43.226 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:43.226 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:43.227 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:43.227 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:43.227 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:43.227 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:43.392 Player(6): Waited 100ms for video buffers
AAAAAAAAAAaADDDLL

2011-02-16 11:12:43.417 Player(6): Waited 100ms for video buffers
AAAAAAAAAAaADDDLL

2011-02-16 11:12:43.454 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:43.454 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:43.457 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:43.458 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:43.458 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:43.458 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:43.858 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:43.858 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:44.016 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:44.016 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:44.189 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:44.189 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:44.892 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:44.892 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:45.285 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:45.285 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:45.605 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:45.605 AFD Error: Unknown audio decoding error

2011-02-16 11:12:46.044 [mp2 @ 0x3a2aae0]Header missing

2011-02-16 11:12:46.045 AFD Error: Unknown audio decoding error


and sometimes

 2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code

2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code

2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code

2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code

2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code

2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code

2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code

2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code

2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code

2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code

2011-02-16 11:12:56.885 [mpegvideo_vdpau @ 0x3a2aae0]Missing picture start
code


Any advice?

Thanks
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20110217/65a7c477/attachment.html 


More information about the mythtv-users mailing list