[mythtv-users] No "Digital Audio Capabilities" in Mythtv setup

Fedor Pikus fpikus at gmail.com
Tue Feb 22 19:05:08 UTC 2011


On Tue, Feb 22, 2011 at 10:43 AM, Fedor Pikus <fpikus at gmail.com> wrote:

> On Tue, Feb 22, 2011 at 9:25 AM, Fedor Pikus <fpikus at gmail.com> wrote:
>
>>
>>
>> On Tue, Feb 22, 2011 at 12:54 AM, Jean-Yves Avenard <jyavenard at gmail.com>wrote:
>>
>>> On 22 February 2011 16:20, Fedor Pikus <fpikus at gmail.com> wrote:
>>> >
>>> > Thanks, I'll try to find the relevant fix (I'm guessing it's under
>>> "Merge branch" checkin). The resolution here is 1920x1080, not that low,
>>> though.
>>> >
>>>
>>> then that's not the problem.
>>>
>>> > According to the attached screenshot (
>>> https://picasaweb.google.com/fpikus/Myth#5576375785734892546) my
>>> ALSA:default "Device supports up to 7.1, AC3, DTS, multi-channel LPCM). I
>>> can select ALSA:hdmi:CARD=NVIDIA,DEV=1, and results are the same (see second
>>> screenshot, https://picasaweb.google.com/fpikus/Myth#5576379022828654274).
>>> Now, when I select something which is not digital out, the entire "Digital
>>> Audio Capabilities" box disappears. Here the box is present but its elements
>>> are not visible.
>>>
>>> Seeing that some fields do not properly have text (like it's showing 0
>>> for the upmixer quality); I'm guessing that either the mythtv
>>> installation you have is screwed; or somehow your database for that
>>> particular frontend is.
>>>
>>
>> The installation is RPM's from ATRPMs on Centos5, all RPMs verify
>> correctly, so must be the database. Is there some testing or repair
>> procedure? Or I can access it directly with webmin, what should I look for?
>>
>
> BTW, I see exact same thing on my Fedora 12 frontend (also mythtv-0.24 from
> ATRPMs). Digital Audio box appears when the output is digital, or disappears
> entirely. But when it appears it has no visible entries, even though I can
> tab to them. BTW, Webmin shows that "settings" table has AC3PassThrough=1
> for the frontend host (don't know what the other field is called, I searched
> for DTS but found nothing).
>
>
Correction, DTSPassTrough is also there, was 0. I had to create a primary
key to edit the table in Webmin, though.


> If it's a database problem I'd like to fix the database.
> optimize_mythdb.pl and mysqlcheck don't find any problems.
>
>
>>
>>
>>>
>>> JY
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> Fedor G Pikus (fpikus at gmail.com)
>> http://www.pikus.net
>> http://wild-light.com
>>
>
>
>
> --
> Fedor G Pikus (fpikus at gmail.com)
> http://www.pikus.net
> http://wild-light.com
>



-- 
Fedor G Pikus (fpikus at gmail.com)
http://www.pikus.net
http://wild-light.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20110222/dfd98522/attachment.html 


More information about the mythtv-users mailing list