[mythtv-users] Upgraded to Fedora 16 and nvidia and xorg.conf don't work

Gabe Rubin gaberubin at gmail.com
Mon Nov 28 05:27:14 UTC 2011


I tried to upgrade from fedora 14 to 16.  I used preupgrade and did it
incrementally from 14 to 15 to 16.  It appeared that the 14 to 15
upgrade worked well enough, although I had to remove some kernels from
/boot do to space limitations.

However, the 15 to 16 upgrade has not been as smooth.  I believe this
is because I screwed up and took a kernel out that should not have
been taken out so the correct arguments were not written in the grub
config file.  I wound up just downloading the dvd iso and "upgrading"
from that after things would not start, and now my mythbox appears to
at least load everything until it gets to the xorg.conf portion.  It
hangs there and goes to a text console.

I am thinking this is probably a stupid and easy to fix problem (at
least I am hoping).  Here are what I believe to be the pertinent
details:

I am running the following kernel:
[root at localhost ~]# uname -r
3.1.2-1.fc16.i686

This is what is in my grub config file (took me a while to realize
that fedora 16 uses grub2, which uses /etc/default/grub as the grub
file):
GRUB_TIMEOUT=5
GRUB_DISTRIBUTOR="Fedora"
GRUB_DEFAULT=saved
GRUB_CMDLINE_LINUX="rd.lvm.lv=VolGroup00/lv_root rd.md=0 rd.dm=0
rd.lvm.lv=VolGroup/lv_swap nouveau.modeset=0 KEYTABLE=us quiet
SYSFONT=latarcyrheb-sun16 rhgb rd.luks=0 LANG=en_US.UTF-8
rd.lvm.lv=VolGroup00/lv_swap"

In my xorg.conf file, I have the following:
Section "Device"
        Identifier  "Videocard0"
        Driver      "nvidia"
EndSection

I have the following nvidia related rpms loaded:
[root at localhost ~]# rpm -qa |grep nvidia
nvidia-graphics-long-lived-275.36-62.i386
nvidia-graphics275.36-kmdl-3.1.2-1.fc16.i686-275.36-138.fc16.i686
nvidia-graphics275.36-275.36-138.fc16.i686
nvidia-graphics-devices-1.0-6.fc16.noarch
nvidia-graphics275.36-libs-275.36-138.fc16.i686
nvidia-graphics-helpers-0.0.30-33.fc16.i686


Here is the trouble in the xorg log:
[    20.754] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at
PCI:1:0:0.  Please
[    20.754] (EE) NVIDIA(0):     check your system's kernel log for
additional error
[    20.754] (EE) NVIDIA(0):     messages and refer to Chapter 8:
Common Problems in the
[    20.754] (EE) NVIDIA(0):     README for additional information.
[    20.754] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
[    20.754] (II) UnloadModule: "nvidia"
[    20.754] (II) Unloading nvidia
[    20.754] (II) UnloadModule: "wfb"
[    20.754] (II) Unloading wfb
[    20.754] (II) UnloadModule: "fb"
[    20.754] (II) Unloading fb
[    20.754] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[    20.754]
Fatal server error:
[    20.754] no screens found
[    20.754]
Please consult the Fedora Project support
         at http://wiki.x.org
 for help.
[    20.754] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log"
for additional information.
[    20.754]
[    20.765] Server terminated with error (1). Closing log file.


This is the end of dmesg:
[   20.753945] vmap allocation for size 16781312 failed: use
vmalloc=<size> to increase size.
[   20.755663] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x26:0xffffffff:1076)
[   20.755670] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
[   21.029422] vmap allocation for size 16781312 failed: use
vmalloc=<size> to increase size.
[   21.035123] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x26:0xffffffff:1076)
[   21.035141] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
[   21.177357] vmap allocation for size 16781312 failed: use
vmalloc=<size> to increase size.
[   21.183074] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x26:0xffffffff:1076)
[   21.183093] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
[   21.325043] vmap allocation for size 16781312 failed: use
vmalloc=<size> to increase size.
[   21.330507] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x26:0xffffffff:1076)
[   21.330525] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
[   21.472454] vmap allocation for size 16781312 failed: use
vmalloc=<size> to increase size.
[   21.478189] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x26:0xffffffff:1076)
[   21.478208] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
[   21.620150] vmap allocation for size 16781312 failed: use
vmalloc=<size> to increase size.
[   21.625970] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x26:0xffffffff:1076)
[   21.625988] NVRM: rm_init_adapter(0) failed


Thanks in advance for any help.


More information about the mythtv-users mailing list