I just did a reinstall of my Arch linux desktop and all is it should be, except I can&#39;t get sound to work in mythfrontend now. I am using alsa (1.0.23), an M-Audio Revo 7.1 card and all sound works in everything else, including mixing (flash plays in browser while mplayer plays a 5.1 video, mpd plays a song, etc.). In Mythfrontend settings for audio I ran the Scan for audio devices, and it shows (correctly from what I can tell) ALSA:iec958:CARD=Revolution71,DEV=0. Speaker configuration is: Stereo (I use analog tv w/pvr-150&#39;s). Mixer device is ALSA:default and PCM.<br>

<br>Here is output from mythfrontend:<br><br><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:58:49.559 Loading en_us translation for module mythvideo</span><br style="font-family: courier new,monospace;">
<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:58:49.658 Found mainmenu.xml for theme &#39;Arclight&#39;</span><br style="font-family: courier new,monospace;">
<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:58:50.067 MythCoreContext: Connecting to backend server: <a href="http://192.168.1.100:6543">192.168.1.100:6543</a> (try 1 of 1)</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:58:50.068 Using protocol version 63</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:09.793 Received a remote &#39;Clear Cache&#39; request</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:13.630 New DB connection, total: 2</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:13.645 Connected to database &#39;mythconverg&#39; at host: 192.168.1.100</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.327 TV: Attempting to change from None to WatchingPreRecorded</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.458 AudioPlayer: Disabling Audio, params(0,2,44100)</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.605 AudioOutput Error: Aborting Audio Reconfigure. Invalid audio parameters ch 2 fmt 0 @ 44100Hz</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.605 AudioPlayer: Disabling Audio, reason is: Aborting Audio Reconfigure. Invalid audio parameters ch 2 fmt 0 @ 44100Hz</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.605 playCtx, Error: Aborting Audio Reconfigure. Invalid audio parameters ch 2 fmt 0 @ 44100Hz</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.688 AFD Warning: ScanATSCCaptionStreams() called with no PMT</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.688 AFD: Opened codec 0xa32b41a0, id(MPEG2VIDEO) type(Video)</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.688 AFD: codec MP2 has 2 channels</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.688 AFD: Opened codec 0xa32b2790, id(MP2) type(Audio)</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.796 AO: Opening audio device &#39;iec958:CARD=Revolution71,DEV=0&#39; ch 2(2) sr 48000 sf signed 16 bit reenc 0</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.796 Opening ALSA audio device &#39;iec958:CARD=Revolution71,DEV=0&#39;.</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.801 AudioPlayer: Enabling Audio</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.921 Clearing OpenGL painter cache.</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.994 VDPAU: Created 2 output surfaces.</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.995 VDPAU: Version 1</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.995 VDPAU: Information NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  260.19.21  Thu Nov  4 20:56:20 PDT 2010</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:15.995 VDPAU: Created VDPAU render device 1920x1200</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:16.009 Player(0): Forcing decode extra audio option on (Video method requires it).</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:16.020 [mpegvideo_vdpau @ 0xb4c1a4a0]warning: first frame is no keyframe</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:16.100 Player(0): Video timing method: USleep with busy wait</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:16.101 TV: Changing from None to WatchingPreRecorded</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:16.183 VDPAU: Added 2 output surfaces (total 4, max 4)</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:17.809 Marking recording as unwatched</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:17.996 TV: Attempting to change from WatchingPreRecorded to None</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:18.006 VDPAU Painter: Clearing VDPAU painter cache.</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:18.006 MythPainter: 43 images not yet de-allocated.</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:18.093 TV: Changing from WatchingPreRecorded to None</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:18.118 Marking recording as unwatched</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:19.490 Preview: RemotePreviewRun() -- no reply..</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:20.161 OpenGL: Deleting OpenGL Resources</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:20.214 Deleting UPnP client...</span><br><br>Here is seemingly relevant snippet from mythbackend.log:<br><br><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:11.957 [mpeg2video @ 0xb66e54a0]Warning MVs not available</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:11.986 [mp2 @ 0xb66e54a0]incomplete frame</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:11.995 AFD Error: Unknown audio decoding error</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:17.648 Reloading backend settings</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:17.666 Received a remote &#39;Clear Cache&#39; request</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:23.897 ~MythContext waiting for threads to exit.</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:26.055 MainServer::ANN Monitor</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:26.085 MainServer::ANN Monitor</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:26.095 adding: mythbox as a client (events: 0)</span><br style="font-family: courier new,monospace;">

<span style="font-family: courier new,monospace;">2010-12-02 00:59:26.106 adding: mythbox as a client (events: 0)</span><br><br>Appreciate any help, thanks a lot!<br>