<br><br><div class="gmail_quote">On Mon, Dec 6, 2010 at 8:32 AM, P.J. Trudell <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:pjtrudell@yahoo.com">pjtrudell@yahoo.com</a>&gt;</span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td style="font: inherit;" valign="top">Hello everyone,<br>I just got a new HD-PVR and I seem to be having some trouble.  I am running Ubuntu 10.04 and I updated to the new firmware as per <a href="http://www.mythtv.org/wiki/Hauppauge_HD-PVR" target="_blank">http://www.mythtv.org/wiki/Hauppauge_HD-PVR</a>.<br>
<br>Since my kernel is  &quot;Linux myth-server 2.6.35-22-generic #34-Ubuntu SMP Sun Oct 10 09:24:00 UTC 2010 i686 GNU/Linux&quot; I did not compile anything because the drivers should be included.<br><br>I did a modprobe and had no errors<br>
<br>My problem is I have no extra /dev/videoX<br><br><br>
I have a Houppauge HVR2250 and a Hauppauge 500 so I have a dev/video0, 
video1, video 22, video23, video 32, video33, and dev/dvb/adapter0, 
adapter1<br><br>but nothing new that I can telll after adding the HDPVR.<br>
<br>
Mythtv-setup does not probe anything for HD-PVR card.<br><br>If it matters I have it hooked up to a Directv H23-600 that was connected to my other tv directly with an hdmi cable.<br>Directv.pl seems to be working (from the command line) using the H20 device.<br>
<br>Below is some info that I hope will help.  <br>Thanks<br>P.J.<br><br>dmesg |grep hdpvr returns <br>[  506.260626] usbcore: registered new interface driver hdpvr<br><br><br>modinfo hdpvr returns<br>filename:       /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/hdpvr/hdpvr.ko<br>
description:    Hauppauge HD PVR driver<br>author:         Janne Grunau<br>license:        GPL<br>srcversion:     F9BCAADA7960A2E15A08EBA<br>alias:         
 usb:v2040p4982d*dc*dsc*dp*ic*isc*ip*<br>alias:          usb:v2040p4902d*dc*dsc*dp*ic*isc*ip*<br>alias:          usb:v2040p4901d*dc*dsc*dp*ic*isc*ip*<br>alias:          usb:v2040p4900d*dc*dsc*dp*ic*isc*ip*<br>depends:        videodev,v4l2-common<br>
vermagic:       2.6.35-22-generic SMP mod_unload modversions 686 <br>parm:           video_nr:video device number (-1=Auto) (array of int)<br>parm:           hdpvr_debug:enable debugging output (int)<br>parm:           default_video_input:default video input: 0=Component / 1=S-Video / 2=Composite
 (uint)<br>parm:           default_audio_input:default audio input: 0=RCA back / 1=RCA front / 2=S/PDIF (uint)<br>parm:           boost_audio:boost the audio signal (bool)<br><br>lsusb |grep Hauppauge returns<br>Bus 001 Device 004: ID 2040:4903 Hauppauge <br>
<br><br><br><br><br><br></td></tr></tbody></table><br>_______________________________________________<br>
mythtv-users mailing list<br>
<a href="mailto:mythtv-users@mythtv.org">mythtv-users@mythtv.org</a><br>
<a href="http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users" target="_blank">http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users</a><br>
<br></blockquote></div><br>on your system can you do the following command and post it here.<br><br>dmesg | grep hdpvr<br><br><i>if you are lucky it should show something similar to this:<br>hdpvr 1-1:1.0: untested firmware version 0x15, the driver might not work<br>
hdpvr 1-1:1.0: device now attached to video0<br>usbcore: registered new interface driver hdpvr</i><br><br><br>