<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" ><tr><td valign="top" style="font: inherit;"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">Message: 20</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">Date: Tue, 07 Dec 2010 10:11:38 -0800</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">From: Kevin Ross &lt;</span><a style="color: rgb(255, 0, 127);" href="compose?to=kevin@familyross.net">kevin@familyross.net</a><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt;</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">Subject: Re: [mythtv-users] Tuning HD with ZOTAC IONITX-C-U RT.</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">To: </span><a style="color: rgb(255, 0, 127);" href="http://us.mc520.mail.yahoo.com/mc/compose?to=mythtv-users@mythtv.org">mythtv-users@mythtv.org</a><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0,
 127);">Message-ID: &lt;</span><a style="color: rgb(255, 0, 127);" href="compose?to=4CFE78DA.1040300@familyross.net">4CFE78DA.1040300@familyross.net</a><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt;</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">On 12/07/2010 08:03 AM, P.J. Trudell wrote:</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; Thanks everyone for helping me get my HD-PVR working.</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt;</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; Now that it seems to be working can someone point me in the right </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0,
 127);">&gt; direction for tuning my frontend and backend for playing and recording </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; the HD video.</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt;</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; I have a </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; &lt;</span><a style="color: rgb(255, 0, 127);" href="http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813500028" target="_blank">http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813500028</a><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt;ZOTAC </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; IONITX-C-U RT motherboard running on 2 1G sticks of memour and a 8G </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; thumb
 drive.&nbsp; Very quite because there is no fans or noise.&nbsp; It seems </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; to play HD well using the VDPAU normal and slim but it has audio sync </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; issues at high.&nbsp; Is anyone having good success with their settings and </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; would like to share.</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt;</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">You won't be able to use VDPAU High with ION.&nbsp; It doesn't have the </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">horsepower.</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span
 style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; On a maybe related note, I notice that the Backend is using just about </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; all of its memory while streaming HD and the front end is also using </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; just about all of the 1.5G (500 mb of the ram is used for video) while </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; playing HD.&nbsp; Although the backend seems to be using about 2/3 of its </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; memory when only the backend (no tuners being used)&nbsp; is running (it is </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; headless but is running GDM Gnome) and the frontend is using 1.3 of </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span
 style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; its 1.5 available with just the frontend running (also using GNOME not </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; XFC).&nbsp; Both readings are using top.</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt;</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt; It seems like ubuntu is burning up quite a bit of memory.&nbsp; Why?</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt;</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">&gt;</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">Did you subtract the buffers and cache usage from the total memory </span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><span style="color: rgb(255, 0, 127);">used?&nbsp; What is the output of "free
 -m"?</span><br style="color: rgb(255, 0, 127);"><br>free -m<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; total&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; used&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; free&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; shared&nbsp;&nbsp;&nbsp; buffers&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; cached<br>Mem:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 1506&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 1320&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 185&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 76&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 811<br>-/+ buffers/cache:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 432&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 1074<br>Swap:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 376&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 376<br><br>This seems to be the same as top.&nbsp; Ubuntu seems to be a
 memory hog, or something is using it up.<br><br><br><br></td></tr></table>