<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" ><tr><td valign="top" style="font: inherit;"><br>I tried 2 different ways to install nvidia.&nbsp; sudo apt-get install nvidia-current (actually I may have done it with synaptic, but either way it was the the ubuntu way.&nbsp; Also I downloaded the nvidia installer with the most current version.&nbsp; That failed the 1st time do to an issue with nouveau installed.&nbsp; I removed everything with nouveau and it seemed to install correctly.<br><br>Both ways got the same error.&nbsp; Failed to initialize the NVIDIA graphics device PCI:1:0:0<br><br>ls -al |grep GL<br>lrwxrwxrwx&nbsp;&nbsp; 1 root root&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 10 2010-12-25 22:57 libGL.so -&gt; libGL.so.1<br>lrwxrwxrwx&nbsp;&nbsp; 1 root root&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 18 2010-12-25 22:57 libGL.so.1 -&gt; libGL.so.260.19.29<br>-rwxr-xr-x&nbsp;&nbsp; 1 root
 root&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 758308 2010-12-25 22:57 libGL.so.260.19.29<br>lrwxrwxrwx&nbsp;&nbsp; 1 root root&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 20 2010-10-14 10:51 libGLU.so.1 -&gt; libGLU.so.1.3.070900<br>-rw-r--r--&nbsp;&nbsp; 1 root root&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 452244 2010-09-30 13:01 libGLU.so.1.3.070900<br>lrwxrwxrwx&nbsp;&nbsp; 1 root root&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 20 2010-12-06 21:00 libQtOpenGL.so.4 -&gt; libQtOpenGL.so.4.7.0<br>lrwxrwxrwx&nbsp;&nbsp; 1 root root&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 20 2010-12-06 21:00 libQtOpenGL.so.4.7 -&gt; libQtOpenGL.so.4.7.0<br>-rw-r--r--&nbsp;&nbsp; 1 root root&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 929560 2010-11-19 10:02 libQtOpenGL.so.4.7.0<br><br><br>Seems like the links are working.<br><br>I am thinking of a <b>EVGA 01G-P3-1302-LR GeForce 8400 GS </b>or <b>EVGA GeForce 9500 GT Video Card or</b> any
 other 8400 or 9500 card.&nbsp; $50 seems like an easy fix.&nbsp; Does anyone have any suggestions on a good card for hdmi out for a 42in plasma.&nbsp; I just want it to work.<br><br>Thanks<br>P.J.<br><br><br><br><br><blockquote style="border-left: 2px solid rgb(16, 16, 255); margin-left: 5px; padding-left: 5px;"><div class="plainMail">Message: 5<br>Date: Tue, 28 Dec 2010 14:18:52 +1000<br>From: Lindsay Mathieson &lt;<a ymailto="mailto:lindsay.mathieson@gmail.com" href="/mc/compose?to=lindsay.mathieson@gmail.com">lindsay.mathieson@gmail.com</a>&gt;<br>Subject: Re: [mythtv-users] Santa Brought Daddy a new T.V.<br>To: Discussion about MythTV &lt;<a ymailto="mailto:mythtv-users@mythtv.org" href="/mc/compose?to=mythtv-users@mythtv.org">mythtv-users@mythtv.org</a>&gt;<br>Message-ID: &lt;<a ymailto="mailto:201012281418.53109.lindsay.mathieson@gmail.com"
 href="/mc/compose?to=201012281418.53109.lindsay.mathieson@gmail.com">201012281418.53109.lindsay.mathieson@gmail.com</a>&gt;<br>Content-Type: Text/Plain;&nbsp; charset="iso-8859-15"<br><br>On Tue, 28 Dec 2010 11:46:46 AM P.J. Trudell wrote:<br>&gt; a quick "nvidia-xconfig" gives me a good xorg.conf file and a roobot should<br>&gt; give me control and the nvidi driver I installed (ubuntu and via the<br>&gt; latest nvidia drivers).&nbsp; No luck.&nbsp; I end up with a text login prompt after<br>&gt; gdm fails on a reboot.&nbsp; Bellow is the xorg log showing the reason for the<br>&gt; failure:<br><br><br>How did you install the nvidia drivers?<br><br>&nbsp; "sudo apt-get install nvidia-current" ?<br><br><br><br>Message: 9<br>Date: Tue, 28 Dec 2010 10:34:20 +0000<br>From: agraham &lt;<a ymailto="mailto:agraham@g-b.net" href="/mc/compose?to=agraham@g-b.net">agraham@g-b.net</a>&gt;<br>Subject: Re: [mythtv-users] Santa Brought Daddy a new T.V.<br>To:
 Discussion about MythTV &lt;<a ymailto="mailto:mythtv-users@mythtv.org" href="/mc/compose?to=mythtv-users@mythtv.org">mythtv-users@mythtv.org</a>&gt;<br>Cc: "P.J. Trudell" &lt;<a ymailto="mailto:pjtrudell@yahoo.com" href="/mc/compose?to=pjtrudell@yahoo.com">pjtrudell@yahoo.com</a>&gt;<br>Message-ID: &lt;<a ymailto="mailto:4D19BD2C.70702@g-b.net" href="/mc/compose?to=4D19BD2C.70702@g-b.net">4D19BD2C.70702@g-b.net</a>&gt;<br>Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed<br><br><br>Does lspci show the card at 01:00.0, it may not be finding the card.<br><br>best of luck..<br><br>Albert.<br><br><br><br><br></div></blockquote></td></tr></table>